Bilde fra subsea

Vinner kontrakt til NOK 1.8 mrd.

Wintershall velger FMC Technologies. Wintershall, som er Tysklands største internasjonale olje- og gassprodusent, har tildelt selskapets første betydelige kontrakt for utvikling av undervanns produksjonsanlegg for sine norske operasjoner. Det skriver selskapet i en pressemelding. FMC Technologies er gjennom datterselskapet FMC Kongsberg Subsea AS tildelt en kontrakt på om lag 1,8 milliarder kroner for utvikling av … Continued

Wintershall velger FMC Technologies.

Wintershall, som er Tysklands største internasjonale olje- og gassprodusent, har tildelt selskapets første betydelige kontrakt for utvikling av undervanns produksjonsanlegg for sine norske operasjoner. Det skriver selskapet i en pressemelding.

FMC Technologies er gjennom datterselskapet FMC Kongsberg Subsea AS tildelt en kontrakt på om lag 1,8 milliarder kroner for utvikling av det Wintershall-opererte Maria-feltet. Tildelingen skjer etter en grundig prosess og i overensstemmelse med de andre lisenspartnerne.

Avtalen forsterker Wintershalls rolle som en sterkt voksende operatør innen undervannsproduksjon og vil posisjonere selskapet godt med hensyn til eksisterende og nye utbyggingsprosjekter på norsk sokkel.

Maria er vår første undervannsutbygging i Norge, og vi er i ferd med å bygge opp vår kompetanse på dette området. Wintershall ser flere framtidige potensielle utbyggingsmuligheter av denne typen på norsk sokkel. Norge vil bli gruppens framtidige kompetansesenter for lignende utbygginger, sier administrerende direktør Bernd Schrimpf i Wintershall Norge AS.

Jeg er stolt over at dette er den første store undervannskontrakten som er tildelt av Wintershall. Dette viser igjen hvor forpliktet Wintershall er til Norge og at vi ønsker å posisjonere oss som et av de ledende olje- og gasselskapene i landet.

Wintershall vurderer undervannsutbygginger både på selskapets Skarfjell-prosjekt og på en eventuell utvidelse i den nordlige delen av Brage-feltet. Begge feltene ligger i Nordsjøen. Det foretrukne utbyggingskonseptet vil knytte Maria til den eksisterende infrastrukturen på Haltenbanken via rørledninger og kontrollkabler. Maria blir bygd ut med to bunnrammer og knyttet til både Kristin-, Åsgard- og Heidun-feltene.

Rammeavtalen med FMC Technologies vil først bli benyttet for å utvikle og bygge et omfattende undervanns produksjonsanlegg til Maria-feltet i Norskehavet.

Vi ser et stort potensial i vårt partnerskap med FMC Technologies, legger Bernd Schrimpf til.