Bilde av fartøy

Kontrakt på en

Opsjon på 15. ABB er tildelt kontrakt for kraft- og fremdriftssystemer til den første LNG-tankeren som skal ha base på Yamal-halvøya, nordvest i Sibir, skriver selskapet i en pressemelding. LNG-tankeren vil ferdigstilles i midten av 2016, forteller Sindre Sætre, Senior Vice President i ABB til enerWE.no. Kontrakten inneholder en opsjon på leveranser til de neste … Continued

Opsjon på 15.

ABB er tildelt kontrakt for kraft- og fremdriftssystemer til den første LNG-tankeren som skal ha base på Yamal-halvøya, nordvest i Sibir, skriver selskapet i en pressemelding.

LNG-tankeren vil ferdigstilles i midten av 2016, forteller Sindre Sætre, Senior Vice President i ABB til enerWE.no.

Kontrakten inneholder en opsjon på leveranser til de neste 15 tankerne. Kontraktspartner er verftet Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) i Sør-Korea.

Et konsortium, som ledes av den russiske gassprodusenten Novatek, deltar i Yamal-prosjektet, som skal starte gassproduksjon på halvøya. Yamal ligger nord for polarsirkelen og havet er islagt mesteparten av året.

Å operere LNG-tankere i islagt vann gjennom hele året betinger den høyeste standard innenfor både sikkerhet og effektivitet, sier Veli-Matti Reinikkala, som global leder for ABBs divisjon Process Automation.

Vi er stolte over at ABBs teknologi er valgt for et slikt prosjekt. Azipod fremdriftssystemer har allerede blitt foretrukket til mer enn 30 isgående skip. Det inkluderer tankere som tilhører Sovcomflot, som opererer fra Varandey, og Norilsk Nickels «Arctic Express» containerskip, legger Reinikkala til.