Jubel hos Kleven

Sikrer storkontrakt med Maersk. Kleven melder i en pressemelding i dag at de har inngått kontrakt med Maersk Supply Service om bygging av seks ankerhåndteringsfartøy, med opsjon på bygging av ytterligere fore fartøy. Skipene av SALT 200 AHTS-design er 95 meter lange og skal bygges ved Kleven Verft og Myklebust Verft. Jeg er stolt og glad … Continued

Sikrer storkontrakt med Maersk.

Kleven melder i en pressemelding i dag at de har inngått kontrakt med Maersk Supply Service om bygging av seks ankerhåndteringsfartøy, med opsjon på bygging av ytterligere fore fartøy.

Skipene av SALT 200 AHTS-design er 95 meter lange og skal bygges ved Kleven Verft og Myklebust Verft.

Jeg er stolt og glad over at Maersk, som er et av verdens største rederi, valgte Norge og Kleven når de skulle fornye ankerhåndteringsflåten sin. Det viser klart og tydelig at vi er konkurransedyktige internasjonalt når det gjelder pris, leveringstid og ikke minst kvalitet, og er en stor anerkjennelse av våre ansatte på verftene og det arbeidet de legger ned hver dag, sier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven på selskapets nettsider.

Dette er en svært viktig kontrakt for oss, vunnet i det som for tida er et ekstremt krevende marked. Om alle opsjonene blir innfridd, vil denne kontrakten gi arbeid for verftene våre heilt fram til 2018, og det er fantastisk å ha en så lang horisont for våre ansatte, sier Rasmussen.

Fartøyene skal leveres fra Q4 2016 til Q3 2017. Kontrakten medfører at flere norske utstyrsleverandører blir involvert i prosjektet, som således gir positive lokale ringvirkninger.

Gleder Norsk Industri

Nyheten om kontrakten gleder bransjesjef for maritim bransje i Norsk Industri.

Meldingen fra Kleven er svært gode nyheter, sier bransjesjef for maritim bransje i Norsk Industri, Lars Gørvell-Dahll til norskindustri.no.

Ordreinngangen ved norske verft var god i første halvår av 2014, mens det har vært stille etter sommerferien. Med denne fantastiske ordren til Klevens to verft fra et av verdens mest solide rederier, som av mange blir sett på som den mest krevende oppdragsgiveren i bransjen, viser det at norske verft er konkurransedyktige, sier han.