Inngår samarbeid med XER

Aibel signerer intensjonsavtale. Aibel og Xcite Energy Resources Limited (XER) har inngått en intensjonsavtale om å utføre ingeniørtjenester, innkjøp og fabrikasjon av plattformdekket til ACE-plattformen, melder Aibel i en pressemelding. Plattformdekket til ACE-plattformen vil ha en vekt på ca. 4000 tonn og skal i drift på Bentley-feltet på britisk sokkel i Nordsjøen. Prosjektet vil medføre … Continued

Aibel signerer intensjonsavtale.

Aibel og Xcite Energy Resources Limited (XER) har inngått en intensjonsavtale om å utføre ingeniørtjenester, innkjøp og fabrikasjon av plattformdekket til ACE-plattformen, melder Aibel i en pressemelding.

Plattformdekket til ACE-plattformen vil ha en vekt på ca. 4000 tonn og skal i drift på Bentley-feltet på britisk sokkel i Nordsjøen.

Prosjektet vil medføre en økning i arbeidsmengde ved Aibel sitt verft i Thailand, i tillegg til ingeniørtjenester fra Singapore.

Oppstart i år

Prosjektet vil starte mot slutten av 2014 og tildeling av EPC-kontrakt vil skje i løpet av sommeren 2015. Plattformen forventes å være på feltet i 2017.

Vi er svært fornøyd med å ha etablert et godt forhold til en ny klient for feltutvikling. Dette betyr nye muligheter for oss i et meget interessant marked med en ny og spennende kunde, sier Stig Jessen, konserndirektør for feltutvikling i Aibel på selskapets nettsider.