Tar over Statoil i Europa

Skaper bakketrøbbel i Alta. Nå skifter Statoil Fuel & Retails navn på alle bensinstasjoner i hele Europa til «Circle K». Fra mai neste år vil Statoil-stasjonene i Skandinavia, Baltikum, Polen og Russland ta i bruk det nye navnet, og starte oppbyggingen av merkevaren. Circle K vil også erstatte store merkenavn i USA som Mac’s, Couche-Tards og Kangaroo … Continued

Skaper bakketrøbbel i Alta.

Nå skifter Statoil Fuel & Retails navn på alle bensinstasjoner i hele Europa til «Circle K».

Fra mai neste år vil Statoil-stasjonene i Skandinavia, Baltikum, Polen og Russland ta i bruk det nye navnet, og starte oppbyggingen av merkevaren. Circle K vil også erstatte store merkenavn i USA som Mac’s, Couche-Tards og Kangaroo Express.

Posisjonerer seg i Europa

Konsernsjef i Couche-Tards, Brian Hannasch, mener at det lønner seg å ha én global merkevare, og at det vil styrke kulturen på tvers av nasjoner.

En viktig grunn til å kjøpe Statoil Fuel & Retails var å etablere en posisjon i Europa og skape en plattform for videre vekst i regionen. Ett globalt merke vil gjøre det lettere, sier Hannasch i en pressemelding.

Global endring med lokale konsekvenser

Altaposten skriver om hvordan lokalbefolkningen reagerer på navneskiftet. Forandringen fører til nok en konflikt om hva «Statoil-bakken» (tidligere BP-bakken og Norol-bakken) på E6 i Alta skal hete.

Bakken må, tradisjon tro, bytte navn til Circle K-bakken.

«Spørsmålet for altaværingenes del blir dermed om vi uttalemessig sett går for fornorskede «Sirkel Kå-bakken» eller amerikaniserte «Sørkl Kej-bakken».», skriver Altaposten i fortvilelse.

De får full støtte av Gunn-Rigmor Jungård, som mener det nye navnet er «helt teit».