Første gang siden terrorangrepet

Algeries gassproduksjon øker. Gassproduksjonen i Algerie er i vekst for første gang siden terrorangrepet som kostet 40 menneskeliv ved In Amenas i januar i fjor. Fem Statoil-ansatte og 35 andre gisler som jobbet for algeriske Sonatrach og britiske BP, ble drept i angrepet mot gassanlegget In Amenas. I september i år gjenopptok Statoil driften der. … Continued

Algeries gassproduksjon øker.

Gassproduksjonen i Algerie er i vekst for første gang siden terrorangrepet som kostet 40 menneskeliv ved In Amenas i januar i fjor.

Fem Statoil-ansatte og 35 andre gisler som jobbet for algeriske Sonatrach og britiske BP, ble drept i angrepet mot gassanlegget In Amenas. I september i år gjenopptok Statoil driften der.

Søndag opplyser Algeries energiminister Youcef Yousfi at produksjonen av naturgass i det nordafrikanske landet øker. Samtidig anslår Yousfi en solid produksjonsvekst på 40 prosent innen fem år, og en dobling innen ti år.

Vi jobber med å øke bredden i vår mineralreserver, med intens prøveboring i alle regionen i landet, sa ministeren under en energikonferanse i Oran vest i Algerie.

Videre lovet Yousfi at han vil berolige dem som er bekymret for fallet i algerisk olje- og gassproduksjon, som står for hele 96 prosent av landets inntekter fra utenrikshandel.

Gassproduksjonen i Algerie var i 2013 på 127,2 milliarder kubikkmeter. I januar samme år angrep radikale islamister det isolerte anlegget i In Amenas og tok 700 arbeidere som gisler.

Statoils engasjement i Algerie er omdiskutert på grunn av de politiske tilstandene der og i nabolandet Libya.