Bilde av rigg

Odfjell Drilling må kutte

30 prosents reduksjon i oppdragsmengden. Et kraftig fall i etterspørselen etter ingeniørtjenester fører til at Odfjell Drilling må fjerne mellom 60 og 80 årsverk i teknologidivisjonen. Kuttene vil hovedsakelig skje i avdelingen i Bergen, men også en del ansatte i Stavanger må gå, skriver Bergens Tidende. Vi opplever i dag en 30 prosents reduksjon i … Continued

30 prosents reduksjon i oppdragsmengden.

Et kraftig fall i etterspørselen etter ingeniørtjenester fører til at Odfjell Drilling må fjerne mellom 60 og 80 årsverk i teknologidivisjonen.

Kuttene vil hovedsakelig skje i avdelingen i Bergen, men også en del ansatte i Stavanger må gå, skriver Bergens Tidende.

Vi opplever i dag en 30 prosents reduksjon i oppdragsmengden fra toppen i 2013, sier Gisle Johanson, kommunikasjonsdirektør i Odfjell.

Totalt er det 250 ansatte i den aktuelle divisjonen, og selskapet skal nå i drøftinger med ansatte om hvordan nedbemanningen skal foregå.

Konserntillitsvalgt for NITO i selskapet, Alf Morten Fjæreide, sier at de ansatte har vært klar over at dette kunne komme til å skje.

Dette kommer ikke som lyn fra klar himmel. Vi har sett de mørke skyene lenge, sier han.

I vår måtte Odfjell redusere med 40 årsverk i Stjørdal. De første oppsigelsene i Bergen og Stavanger vil bli sendt ut i løpet av neste måned.