Ny sjef i Norsk olje og gass

Begynner i mai. Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (55) er ansatt som administrerende direktør for Norsk olje og gass. Han er rett mann for jobben, sier styreleder Tor Arnesen i Norsk olje og gass. Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har en lang politisk karriere bak seg og er i dag selvstendig næringsdrivende. Olje- og gassindustrien er Norges viktigste næring. … Continued

Begynner i mai.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (55) er ansatt som administrerende direktør for Norsk olje og gass.

Han er rett mann for jobben, sier styreleder Tor Arnesen i Norsk olje og gass.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har en lang politisk karriere bak seg og er i dag selvstendig næringsdrivende.

Olje- og gassindustrien er Norges viktigste næring. Å lede organisasjonen for denne næringen er rett og slett en fantastisk utfordring, sier Schjøtt-Pedersen.

Styret i Norsk olje og gass har de siste månedene vurdert en rekke kandidater til stillingen.

Vi har hatt mange svært gode kandidater til vurdering. Schjøtt-Pedersen var førstevalget med sin unike politiske erfaring og lederkompetanse . Vi har sett etter en tydelig stemme for industrien, og en som kan lede arbeidet med å sikre gode vilkår for industrien fremover, sier styreleder Tor Arnesen.

Hvis man har jobbet lenge med politikk som jeg har, så vet man hvor enormt viktig denne næringen er – og fortsetter å være. Det er med mye energi og respekt jeg ser frem til oppgaven, sier Schjøtt-Pedersen.

Schjøtt-Pedersen er fra Vardø, og var stortingsrepresentant fra 1985-2009. Han har vært statsråd i Fiskeridepartementet og Finansdepartementet. Fra 2006-2009 var han statssekretær og fra 2009-2013 statsråd ved Statsministerens kontor. Han har erfaring fra en rekke komiteer på Stortinget, og har blant annet ledet Finanskomiteen.

Schjøtt-Pedersen etterfølger Gro Brækken som sluttet som administrerende direktør tidligere i år. Han tiltrer stillingen i begynnelsen av mai.