Bilde av fly

Mindre reising

…og flere velger billigbilletter. Oljerelaterte bedrifter har kuttet kraftig i reiseaktiviteten, noe som smitter over på resten av næringslivet, viser tall fra reisebyråkjedene. Hos reisebyråkjeden Berg-Hansen har man opplevd en nedgang på 15 prosent i antall solgte reiser fra petroleumsrelaterte virksomheter så langt i år, skriver Dagens Næringsliv. Men det er mer dramatisk enn som … Continued

…og flere velger billigbilletter.

Oljerelaterte bedrifter har kuttet kraftig i reiseaktiviteten, noe som smitter over på resten av næringslivet, viser tall fra reisebyråkjedene.

Hos reisebyråkjeden Berg-Hansen har man opplevd en nedgang på 15 prosent i antall solgte reiser fra petroleumsrelaterte virksomheter så langt i år, skriver Dagens Næringsliv.

Men det er mer dramatisk enn som så. For i tillegg ser vi en tydelig tendens til at langt flere reisende i disse virksomhetene velger billigbilletter. For flyselskapene vil jeg anslå at vi reelt sett snakker om en inntektssvikt på nærmere 30 prosent, sier administrerende direktør Per-Arne Villadsen til avisen.

Han forteller at de dessuten har opplevd at det øvrige private næringslivet har kuttet reiseaktiviteten med rundt 6 prosent.

Også Norges største reisebyråkjede Via Egencia bekrefter den klare trenden med tydelig nedgang i reisevirksomheten innen olje- og gassektoren.

Vi ser også en smitteeffekt til andre bransjer. Mange er usikre på hvorvidt de vil bli rammet av oljenedturen eller ikke, sier direktør Rune Feltman i Via Egencia.

Offentlig sektor ser imidlertid ut til å være upåvirket. Her har reisevirksomheten vokst med 5-6 prosent, sier Villadsen