Kvitter seg med 1.800

10 % av den globale styrken. Over 1.800 ansatte i oljeselskapet ConocoPhillips må slutte i jobbene sine som en direkte konsekvens av det dramatiske fallet i oljeprisen. Etter å ha vurdert følgene av lavere oljepriser for vår økonomi, har vi tatt den vanskelige beslutningen om at nedbemanning blir nødvendig, skriver kommunikasjonsdirektør Daren Beaudo i en … Continued

10 % av den globale styrken.

Over 1.800 ansatte i oljeselskapet ConocoPhillips må slutte i jobbene sine som en direkte konsekvens av det dramatiske fallet i oljeprisen.

Etter å ha vurdert følgene av lavere oljepriser for vår økonomi, har vi tatt den vanskelige beslutningen om at nedbemanning blir nødvendig, skriver kommunikasjonsdirektør Daren Beaudo i en epost til CNBC.

ConocoPhillips kvitter seg med rundt 10 prosent av den globale arbeidsstyrken – størsteparten i Nord-Amerika, opplyser det Texas-baserte konsernet. Et av de største kuttene finner sted ved selskapets hovedkvarter i Houston, hvor selskapet har 3.753 ansatte.

Det er foreløpig usikkert hvilke konsekvenser kuttplanene får for selskapets virksomhet her i landet. ConocoPhillips Norge har i løpet av de to siste årene redusert sin aktivitet på norsk sokkel, først og fremst gjennom sluttføringen av tre store prosjekter. 140 ansatte har gått frivillig fra jobbene sine, mens ytterligere 270 innleide har ikke fått fornyet kontrakten.

Daren Beaudo lover at selskapet vil behandle alle ansatte «med respekt og rettferdighet» i kuttprosessen.

NB: Bildet er kun illustrasjonsfoto.