Kan tas ut i streik

Mekling fortsetter i dag. Oljearbeidere kan tas ut i streik fra søndag dersom partene ikke kommer til enighet i meklingen om oljeserviceavtalen. Fagforbundene Industri Energi og Safe brøt forhandlingene med Norsk olje og gass om oljeserviceavtalen i mai, og fredag og lørdag er det duket for mekling med Industri Energi. Industri Energi ønsker bedre lønnsvilkår … Continued

Mekling fortsetter i dag.

Oljearbeidere kan tas ut i streik fra søndag dersom partene ikke kommer til enighet i meklingen om oljeserviceavtalen.

Fagforbundene Industri Energi og Safe brøt forhandlingene med Norsk olje og gass om oljeserviceavtalen i mai, og fredag og lørdag er det duket for mekling med Industri Energi.

Industri Energi ønsker bedre lønnsvilkår for sine medlemmer. Pensjon og arbeidstid er også en del av forhandlingene, skriver Stavanger Aftenblad.

Vi krever at en fagarbeider innen oljeservice skal ha samme lønn og lønnsutvikling som en fagarbeider i et oljeselskap. I dag ligger de under, selv om de driver med det mest avanserte arbeidet vi har på sokkelen, sier forbundsleder Leif Sande.

Forhandlingene i oljeserviceavtalen omfatter 6.000 ansatte som er organisert i Industri Energi og Safe. Fører ikke forhandlingene med Industri Energi fram, vil 78 ansatte bli tatt ut i streik natt til søndag.

Mekling med Safe følger 15. og 16. august.

©NTB