Bilde fra Statoil

Låner penger til utbytte

Ber regjeringen ta grep. Årsmøtet i Industri Energi Statoil Sokkel har vedtatt sin gjentatte oppfordring om at regjeringen må sørge for endringer i Statoils utbyttepolitikk. Til tross for at konsernet må låne penger for å kunne betale sine aksjonærer, har Statoil holdt fast ved sin utbyttepolitikk. Statoils ledelse har ved flere anledninger understreket at selskapet … Continued

Ber regjeringen ta grep.

Årsmøtet i Industri Energi Statoil Sokkel har vedtatt sin gjentatte oppfordring om at regjeringen må sørge for endringer i Statoils utbyttepolitikk.

Til tross for at konsernet må låne penger for å kunne betale sine aksjonærer, har Statoil holdt fast ved sin utbyttepolitikk. Statoils ledelse har ved flere anledninger understreket at selskapet vil holde på denne linjen.

Vi kan ikke akseptere at folk mister jobbene sine og leverandørene mister sine oppdrag, heter det i vedtaket fra årsmøtet i Industri Energi, som krever at Statoils største eier – staten – får på plass en ansvarlig utbyttepolitikk.

Konfrontert med krav om inngripen har ulike regjeringer og statsråder de siste årene kommentert at staten ikke utøver eierskapspolitikk gjennom utspill. På årsmøter i Statoil avstår statens representant fra å delta i diskusjoner og meningsutvekslinger.