Bilde av Tesla

Verdens største hurtigladepunkt

ABB har levert samtlige hurtigladere. ABB har levert samtlige hurtigladere til Grønt energipunkt Danmarks plass, hvor det skal bli mulig å lade 21 elbiler samtidig, melder selskapet. Mandag 19. januar 2015 åpner BKK, Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune et nytt, grønt energipunkt langs E39 på Danmarks plass i Bergen sentrum, som er verdens største samling … Continued

ABB har levert samtlige hurtigladere.

ABB har levert samtlige hurtigladere til Grønt energipunkt Danmarks plass, hvor det skal bli mulig å lade 21 elbiler samtidig, melder selskapet.

Mandag 19. januar 2015 åpner BKK, Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune et nytt, grønt energipunkt langs E39 på Danmarks plass i Bergen sentrum, som er verdens største samling av offentlig tilgjengelige, multistandard hurtigladere. I første omgang vil 14 elbiler kunne hurtiglade samtidig. Men anlegget er dimensjonert for å kunne lade 21 elbiler ved en fremtidig utvidelse.

Hordaland har vist vei i utbyggingen av infrastruktur for elbiler, og det nye hurtigladepunktet i Bergen vil bidra til å dekke et stadig voksende behov i området for lading av alle typer elbiler. I ABB er vi glade for å få være med på et slikt krafttak for miljøvennlig transport, sier ansvarlig for hurtiglading i ABB, Arne Sigbjørnsen.

ABB har levert de ti første hurtigladerne til miljøstasjonen, som bygges og driftes av det regionale nettselskapet BKK. Hurtigladepunktet finansieres av Hordaland fylkeskommune, BKK og Bergen kommune og er støttet av Transnova.

Energipunktet består av seks hurtigladere av typen Terra 51 (50 kW CHAdeMO) og fire Terra 53 C (50 kW CCS/Combo), alle levert av ABB. I tillegg leverer Proxll fire Type 2 ladepunkt (22 kW AC).

Lading vil koste 10 kroner i oppstart og 2,50 per minutt. Brukerne betaler ved hjelp av mobilappen «Bilkraft» som nå er tilgjengelig i App Store og Google Play. Betalingsløsningen leveres av Giant Leap Technologies.

Ladepunktet i Bergen er bare ett av mange nye hurtigladestasjoner som bygges ut av BKK i samarbeid med Hordaland fylkeskommune, som bruker infrastruktur for elbiler som et av tiltakene for å nå målene i sin klimaplan.

Med de ti nye hurtigladerne i Bergen har ABB levert 89 hurtigladere med totalt 143 hurtigladekontakter i Norge, det vil si en markedsandel på like under 60 prosent. Senest rett før jul åpnet to nye ABB-hurtigladere ved E18 i Bamble, og flere er like rundt hjørnet.

Utbyggingen av hurtigladere gjør livet enklere for elbilister. Norge har i dag 241 hurtigladekontakter, og det øker raskt. Utviklingen har vært formidabel siden ABB (Epyon) leverte en hurtiglader til Norges første ladestasjon, som Lyse etablerte i Sandnes for under fire år siden, sier Sigbjørnsen.