Bilde fra møte

Terror på norsk oljemøte

En stor utfordring for vår bransje. I går gikk RWE Dea Norge sitt årlige arrangement på Oljemuseet i Stavanger av stabelen. Årets taler var en av Norges fremste forsvarsanalytikere, tidligere forsvarssjef Sverre Diesen, som delte sine perspektiver på uroen i Midtøsten og fremveksten av radikal islamisme. Det skriver selskapet i en pressemelding. RWE Dea Norge … Continued

En stor utfordring for vår bransje.

I går gikk RWE Dea Norge sitt årlige arrangement på Oljemuseet i Stavanger av stabelen. Årets taler var en av Norges fremste forsvarsanalytikere, tidligere forsvarssjef Sverre Diesen, som delte sine perspektiver på uroen i Midtøsten og fremveksten av radikal islamisme. Det skriver selskapet i en pressemelding.

RWE Dea Norge sitt Stavanger-arrangement er blitt en årlig tradisjon der nøkkelpersoner og ledere fra olje- og gassektoren i Stavanger-regionen møtes til en kveld med faglig påfyll og gode diskusjoner.

Uroen i Midtøsten representerer en stor utfordring for vår bransje. Petroleumsnæringen er global, og vi i Norge påvirkes også av hva som skjer andre steder i verden. Derfor er det svært interessant å få høre analysen til en person med Diesens bakgrunn, sa Hugo Sandal, administrerende direktør i RWE Dea Norge.

Midtøsten er en viktig energiregion, men ikke avgjørende for energisikkerheten, sa Sverre Diesen til en oppmerksom forsamling.

Diesen beskrev en komplisert situasjon hvor man ikke kan se enkle militære løsninger for å stoppe konfliktene i Syria og IS’ fremmarsj.

Vi kan forvente oss en intervensjon når politiske, humanitære eller andre hensyn blir så prekære at militær maktbruk fremstår som den minste av flere onder, mente Diesen.

En militær intervensjon i stor skala med formål om regimeendring er et mulig, men lite trolig, scenario, sa den erfarne generalen som nå er tilknyttet Forsvarets Forskingsinstitutt (FFI).

Generalens foredrag tydeliggjør samtidig hvor heldige vi er i Norge. Stabile politiske forhold og et forutsigbart regulatorisk regime har vært, og vil fortsette å være, svært betydningsfulle konkurransefortrinn for den norske næringen, kommenterte Hugo Sandal.

Foruten å være vertskap for kvelden, er RWE Dea Norge også sponsor for Norsk Oljemuseum. Selskapet har vært over 40 år på norsk sokkel.

RWE Dea Norge har en spennende lisensportefølje med funn med store potensial og lovende prospekter, sa administrerende direktør for det Oslo-baserte selskapet.

Over 60 gjester hadde funnet veien til Norsk Oljemuseum, både for å høre Sverre Diesen og for å treffe bransjekollegaer fra både næringsliv, politikk og forvaltning.