Statoil får smekk

Avdekket alvorlige regelbrudd. Petroleumstilsynet har gitt Statoil pålegg etter at det ble avdekket flere alvorlige brudd på regelverket i forbindelse med en oljelekkasje på Statfjord C. Ingen av de 270 personene om bord på Statfjord C ble skadd, men 40 kubikkmeter olje gikk trolig i sjøen. Lekkasjen fant sted da stabilisert olje ble overført fra … Continued

Avdekket alvorlige regelbrudd.

Petroleumstilsynet har gitt Statoil pålegg etter at det ble avdekket flere alvorlige brudd på regelverket i forbindelse med en oljelekkasje på Statfjord C.

Ingen av de 270 personene om bord på Statfjord C ble skadd, men 40 kubikkmeter olje gikk trolig i sjøen.

Lekkasjen fant sted da stabilisert olje ble overført fra Statfjord A til Statfjord C i januar. Samtidig som overføringen pågikk, ble en lastepumpe klargjort for vedlikehold. En isoleringsventil holdt ikke tett, og pumpehuset ble derfor fylt med olje som lekket videre til en sumptank via en åpen dreneringsventil. Til slutt begynte oljesøl å lekke ut på kjellerdekket.

Granskingen av hendelsen avdekket alvorlige brudd på regelverket, ifølge Petroleumstilsynet.

I pålegget som nå er sendt til Statoil, krever Petroleumstilsynet at selskapet gjennomgår sitt system for oppfølging og identifikasjon av svakheter, feil og mangler.

©NTB