Stans i all arktisk oljevirksomhet

Ny rapport med anbefaling. All arktisk olje og gass bør bli liggende hvis verden skal nå togradersmålet, konkluderer britiske forskere. Naturvernforbundet mener alle planer om ny oljeleting i Arktis må skrinlegges umiddelbart. Forskerne ved University College of London har tatt utgangspunkt i anslag for hvor mye CO2 som kan slippes ut hvis vi skal ha … Continued

Ny rapport med anbefaling.

All arktisk olje og gass bør bli liggende hvis verden skal nå togradersmålet, konkluderer britiske forskere. Naturvernforbundet mener alle planer om ny oljeleting i Arktis må skrinlegges umiddelbart.

Forskerne ved University College of London har tatt utgangspunkt i anslag for hvor mye CO2 som kan slippes ut hvis vi skal ha en rimelig sjanse til å begrense den globale oppvarmingen til 2 grader.

I så fall må mye kull, gass og olje bli liggende i bakken. Skal vi nøye oss med oljen og gassen som er billigst å pumpe opp, vil ingen ressurser nord for polarsirkelen bli utvunnet, ifølge forskerne.

Rapporten viser det vi har påpekt veldig lenge, og den bør definitivt få konsekvenser for norsk olje- og gasspolitikk. Det er allerede funnet for mye olje, gass og kull, og det meste må bli liggende, sier leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet til NTB.