Bilde av Sundtoft

Oppdaterer iskant-definisjon

Flytter grensen. Regjeringen oppdaterer sin definisjon av iskanten slik at de aller nordligste blokkene i Barentshavet kan tildeles. Miljøorganisasjonene varsler søksmål. Den nye definisjonen kommer i den oppdaterte forvaltningsplanen for Barentshavet og Lofoten og baserer seg på nye råd fra Norsk Polarinstitutt. Jeg har nettopp kommet tilbake fra Polhavet og fra forskningsskipet Lance som ligger … Continued

Flytter grensen.

Regjeringen oppdaterer sin definisjon av iskanten slik at de aller nordligste blokkene i Barentshavet kan tildeles. Miljøorganisasjonene varsler søksmål.

Den nye definisjonen kommer i den oppdaterte forvaltningsplanen for Barentshavet og Lofoten og baserer seg på nye råd fra Norsk Polarinstitutt.

Jeg har nettopp kommet tilbake fra Polhavet og fra forskningsskipet Lance som ligger innefrosset i isen nord for Svalbard.

Jeg har fått oppleve den faglige grundigheten og tyngden som Norsk Polarinstitutt og internasjonale forskningsmiljøer legger i sin forskning på klimaendringene, sier miljøvernminister Tine Sundtoft (H).

En samlet miljøbevegelse raser mot den nye definisjonen som åpner opp for at oljebransjen kan gå lenger nord enn noen gang.