Bilde av Safe Bristolia

Nytt slep festet

Situasjonen under kontroll igjen. Ett av slepefartøyene til boligriggen Safe Bristolia er i ferd med å feste et nytt slep på riggen. Dermed er situasjonen under kontroll igjen. Riggen var under slep fra Nordsjøen og inn til Hanøytangen utenfor Bergen søndag kveld da slepet som de to slepefartøyene, BB Troll og Odin Viking, hadde satt … Continued

Situasjonen under kontroll igjen.

Ett av slepefartøyene til boligriggen Safe Bristolia er i ferd med å feste et nytt slep på riggen. Dermed er situasjonen under kontroll igjen.

Riggen var under slep fra Nordsjøen og inn til Hanøytangen utenfor Bergen søndag kveld da slepet som de to slepefartøyene, BB Troll og Odin Viking, hadde satt om bord røyk på grunn av det dårlige været.

Det lyktes ikke å få satt et nytt slep, og på oppfordring fra kapteinen om bord sendte Hovedredningssentralen Sør-Norge et Sea King redningshelikopter for å evakuere 15 av mannskapet på 53 personer..

Kapteinen har bedt om evakuering av ikke-essensielt mannskap for sikkerhets skyld, opplyste redningsleder Eirik Walle til NTB.

Mannskapet ble evakuert fra plattformen litt før klokken to natt til mandag og deretter fløyet til Flesland.

Litt før klokken 02.30 klarte Odin Viking å få tak i ankerkjettingen til plattformen, og dermed kan arbeidet med å få om bord et nytt slep starte.

Været er også i ferd med å bli bedre, og vinden skal minke ytterligere i løpet av natten.