Miljøprotest mot seismikk

– En krenkelse av fiskernes rett. Mens seismikkskipet la fra kai i Tromsø viste grindhval og spermasetthval seg for demonstrantene som ventet i Andfjorden mellom Andøy og Senja. Miljøorganisasjoner og fiskere er sinte for at Kystverket har gitt tillatelse til fire dagers seismikkskyting i regi av Norges geologiske undersøkelser. Seismikk skremmer vekk fisk og dreper … Continued

– En krenkelse av fiskernes rett.

Mens seismikkskipet la fra kai i Tromsø viste grindhval og spermasetthval seg for demonstrantene som ventet i Andfjorden mellom Andøy og Senja.

Miljøorganisasjoner og fiskere er sinte for at Kystverket har gitt tillatelse til fire dagers seismikkskyting i regi av Norges geologiske undersøkelser. Seismikk skremmer vekk fisk og dreper yngel og larver nært lydkanonen.

Dette er en krenkelse av fiskernes rett til å høste av havets ressurser, sier Bente Kristine Lorentzen, leder i Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja.

Observasjonene av hval i området gjør at miljøorganisasjonene ber om at toktet blir avblåst.

Når seismikkskytingen foregår inne i fjorden, stenges lyden inne. Hvalene som er inne i fjorden, må da svømme gjennom en lydvegg som kan skade deres hørsel, eller de blir jaget fra viktige matområder, sier hvalforsker Heike Vester som var med demonstrantene i Andfjorden.

©NTB