Bilde av Børge Brende

Ja takk, begge deler.

Famler etter svar Er det mulig å løse verdens energibehov samtidig som alarmklokkene ringer fra Arktis? Det er dilemmaet som arktiske beslutningstakere diskuterer i Tromsø denne uken. Ledende politikere, forskere, oljeindustri og arktiske beslutningstakere belyser denne uken om vi skal utnytte lovende muligheter i er varmere og mer tilgjengelig Arktis eller om vi rett og … Continued

Famler etter svar

Er det mulig å løse verdens energibehov samtidig som alarmklokkene ringer fra Arktis? Det er dilemmaet som arktiske beslutningstakere diskuterer i Tromsø denne uken.

Ledende politikere, forskere, oljeindustri og arktiske beslutningstakere belyser denne uken om vi skal utnytte lovende muligheter i er varmere og mer tilgjengelig Arktis eller om vi rett og slett skal holde oss unna.

Diskusjonen pågår på Arctic Frontiers.

I tiårene framover er det helt nødvendig å frikoble veksten i energiforbruk fra utslipp av CO2. Samtidig trenger verden mer energi. Vi kan ikke se på at 1,3 milliarder mennesker ikke har tilgang på elektrisitet og blir frarøvet muligheter for utvikling, sier utenriksminister Børge Brende til NTB.