Hun ville bli litt skitten

Guttejente på jakt etter ny jobb. Sissel Sørheim er flaggmann, signalgiver og anhuker. Hun er med på å sikre lasten slik at uhell og ulykker unngås i forbindelse med løfteoperasjoner. Fritiden bruker hun mye på styrketrening og turer i fjellet. Hun er en aktiv dame som liker å holde seg i aktivitet. I et intervju med enerWE.no … Continued

Guttejente på jakt etter ny jobb.

Sissel Sørheim er flaggmann, signalgiver og anhuker. Hun er med på å sikre lasten slik at uhell og ulykker unngås i forbindelse med løfteoperasjoner. Fritiden bruker hun mye på styrketrening og turer i fjellet. Hun er en aktiv dame som liker å holde seg i aktivitet.

I et intervju med enerWE.no forteller hun om en jobb hun trives godt i, og om hvordan det er å være en av de mange tusen i industrien som nå må ut og se etter ny jobb.

HMS i fokus

Helse, miljø og sikkerhet er i fokus, forteller hun. Ved løfteoperasjoner er det viktig medgod kommunikasjon med alle involverte, både før, under løftet.

Flaggmannen signaliserer i samarbeid med kranfører slik lasten kommer sikkert og kontrollert ned på lastesonen.

Fra butikk til industri

Grunnen for at Sørheim valgte dette yrket var at hun ville prøve noe helt nytt og gjøre et karrierehopp.

Jeg hadde jobbet med salg og service i mange år, fra avdelingsleder til butikksjef.

Nå ville jeg gjøre noe som jeg kunne bruke meg både fysisk og psykisk og få lov å være litt skitten, som den guttejenten  jeg er.

Fikk øynene opp for rigg

I august 2012 begynte hun i olje- og gassavdelingen i Securitas AS som brannvakt og ISPS-vakt på riggprosjekter, og det var da hun fikk øynene opp for  riggarbeid.

Etter den første uken på plattformen visste jeg at dette var noe jeg ønsket skulle bygge videre på, så da ble det kursing, med truckkjøring og flagg, anhuker og traverskran.

Deretter ble det skole for å ta fagbrevet som logistikkoperatør.

Sommeren 2014 bestod hun den teoretiske delen på fagbrevet, nå gjenstår den praktiske eksamens delen, som hun tar fortløpende.

Pakket containere

I en periode jobbet Sørheim som logistikkoperatør på CCB AS på Ågotnes.

Der pakket vi containere som skulle sendes til de ulike plattformene. Jeg fikk da min første jobb som flagger og anhuker  på båtene som skulle laste containerne ut til plattformene.

Life is hard

Sensommeren 2014 begynte vi dessverre å merke nedgangstidene, forteller hun. Det ble permitteringer og oppsigelser.

– > Les også: Den unike jobbsøker

Hun søkte seg da videre som flagger og anhuker på riggprosjekter på Hanøytangen via Kranringen.

Nå begynte min karriere som flagger og anhuker, og jeg kjente at dette var veldig riktig for meg.

Jeg stortrives med å jobbe tett opp mot riggpersonellet og se hvordan de jobber.

Jeg vil gjerne gjerne komme meg offshore til tross for at markedet er veldig  tøft nå. Jeg har troen på at det vil nok snu med tid og stunder. Jeg har et stort ønske om å nå mine mål.

Dessverre så har permitteringen også nådd Sørheim. Prosjektet hun er på går mot slutten, og jakten på ny jobb er i gang.

Har du mistet jobben i oljeindustrien? enerWE.no ønsker kontakt med deg. I en serie på enerWE.no skriver vi om menneskene som rammes av turbulente tider i oljebransjen.