Frykter oljekutt svekker sikkerheten

Mer enn halvparten av oljearbeiderne mener kuttene i bransjen har påvirket helikoptertransporten negativt.

Over halvparten av oljearbeiderne mener kuttene i bransjen går utover helikoptertransporten.

En ny undersøkelse viser at mer enn halvparten av oljearbeiderne mener at kuttenen i bransjen har påvirket helikoptertransporten i en negativ retning.

56 prosent mener helikoptertransporten er svekket

Av dem som oppgir å ha fløyet helikopter minst én gang, svarer 56 prosent at kutt i løpet av det siste året har gitt negativt utslag. Videre mener 34 prosent at helikoptertransporten ikke er blitt påvirket, mens 1 prosent mener effekten har vært positiv, det skriver Bergens Tidende. Avisen har selv gjennomført undersøkelsen i samarbeid med fagforeningen Industri Energi.

Frykter for sikkerheten

Sammen med Safe advarer Industri Energi mot at nedskjæringene i oljebransjen etter hvert vil få følger for sikkerheten.

– Helikopterselskapene går med underskudd. Pengene de får inn går stort sett til drift. Det vet folk, og de tenker at det umulig kan gå upåvirket hen. Det er vanskelig å se for seg at det ikke vil påvirke sikkerheten, sier Roy Erling Furre i fagforeningen Safe.

Tommy Hansen i bransjeorganisasjonen Norsk Olje og Gass avviser at sikkerheten er blitt dårligere.

– Ikke noe selskap på norsk sokkel kommer til å prioritere kostnadskutt over sikkerhet. Sikkerhet vil alltid vinne, sier kommunikasjonsdirektøren. Også de største helikopteroperatørene forsikrer at sikkerheten prioriteres høyest og ikke er blitt kompromittert.