Bilde av Solvik-Olsen

Et skritt på veien

En oljevernbase i nord. En oljevernbase i nord vil styrke argumentasjonen for å åpne flere områder for oljeboring, mener samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Planene om en oljevernbase i Lofoten og Vesterålen var et resultat av samarbeidsavtalen mellom regjeringspartiene Høyre og Frp og Venstre og KrF. Partiene ble også enige om at området skulle vernes mot … Continued

En oljevernbase i nord.

En oljevernbase i nord vil styrke argumentasjonen for å åpne flere områder for oljeboring, mener samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp).
Planene om en oljevernbase i Lofoten og Vesterålen var et resultat av samarbeidsavtalen mellom regjeringspartiene Høyre og Frp og Venstre og KrF. Partiene ble også enige om at området skulle vernes mot oljeutvinning, i alle fall i denne stortingsperioden.

Men en slik base vil være et skritt på veien for å åpne for oljeboring i Lofoten og Vesterålen, mener stortingspolitikere fra Nordland Frp, skriver Nationen.

Formålet med basen er primært å finne store hull i oljeberedskapen generelt, og samle ekspertise og kompetanse til det formålet. Det handler om beredskap til å redusere omfanget av eventuelle ulykker i området, sier Solvik-Olsen til avisen.

Han mener basen vil styrke den generelle beredskapen mot petroleumsrelaterte ulykker.

Dermed vil den kunne styrke argumentasjonen for å åpne området for oljeboring, sier han.

Det er foreløpig uklart hvor basen skal ligge.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet ba forrige uke regjeringen frede Lofoten, Vesterålen og Senja.

©NTB