Døde etter fall fra helikopter

Tragisk ulykke i Nordsjøen. En pasient i 30-årene døde onsdag etter å ha falt 600 meter fra et helikopter som hentet ham fra Troll A-plattformen i Nordsjøen. Mannen kom seg ut av helikopteret, som skulle frakte ham til Bergen, mens det var over sjøen. Ulykken etterforskes av politiet, og Statens havarikommisjon er varslet, melder TV … Continued

Tragisk ulykke i Nordsjøen.

En pasient i 30-årene døde onsdag etter å ha falt 600 meter fra et helikopter som hentet ham fra Troll A-plattformen i Nordsjøen. Mannen kom seg ut av helikopteret, som skulle frakte ham til Bergen, mens det var over sjøen. Ulykken etterforskes av politiet, og Statens havarikommisjon er varslet, melder TV 2.

Ved åttetiden onsdag morgen ble mannen syk og ble hentet av et helikopter på ambulanseoppdrag. Klokka 8.45, da helikopteret var noen kilometer fra land, klarte pasienten å ta seg ut av helikopteret. Det ble straks iverksatt en redningsaksjon. Ifølge politiet ble mannen funnet nær én time senere.

Vi har valgt å følge opp de involverte skikkelig og har informert om hendelsen på installasjonen. Vi jobber nå med å bearbeide dette internt, sier informasjonssjef Ørjan Heradstveit i Statoil.

Pressekontakt Svein Thompson i CHC Helikopter Service forteller at hendelsen kom som et sjokk.

Dette er en type tragedie vi aldri har opplevd før. Nå tenker vi mannens familie, sier Thompson.

Ifølge TV 2 besto besetningen om bord i helikopteret av to piloter, én redningsmann, én heisfører og én fra medisinsk personell. Flygningen betegnes som et rutineoppdrag.

Politiet snakket onsdag med noen av dem som befant seg om bord i helikopteret da hendelsen skjedde. Politioverbetjent Thomas Sørensen ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt sier det gjenstår en del arbeid før hendelsesforløpet er klarlagt.

©NTB