Den så vi ikke komme….

Vil redde klimaet med kull. Regjeringene i Australia og Kina håper å få ned klimautslippene med ny teknologi som gjør kullkraft mer energieffektiv. Landene er nå blitt enige om å dele denne typen teknologi. Det opplyste australske myndigheter mandag, samtidig som de to landene undertegnet en omfattende frihandelsavtale. Kullkraft regnes vanligvis som en klimaversting, og … Continued

Vil redde klimaet med kull.

Regjeringene i Australia og Kina håper å få ned klimautslippene med ny teknologi som gjør kullkraft mer energieffektiv.

Landene er nå blitt enige om å dele denne typen teknologi. Det opplyste australske myndigheter mandag, samtidig som de to landene undertegnet en omfattende frihandelsavtale.

Kullkraft regnes vanligvis som en klimaversting, og en stor del av verdens CO2-utslipp stammer fra forbrenning av kull til strømproduksjon. Australia utvinner store mengder kull, og landets statsminister Tony Abbott har en fortid som klimaskeptiker.

Som regjeringssjef har Abbott både skrotet den australske CO2-avgiften og fjernet skatt på inntekter i kullindustrien.

Kinas raske industrialisering har skapt et enormt energibehov, og landet har satset hardt både på kull og miljøvennlig energi som sol og vind. I forrige uke inngikk Kina en viktig klimaavtale med USA hvor kineserne for første gang godtok en tidsfrist for når landets CO2-utslipp skal slutte å øke.