Dagens funfact

Falle for meg. En gitar har flere strenger, og et band har flere instrumenter. Det er samspillet som gir lydbildet. I de aller fleste tilfellene ville det blitt kjedelig om hele bandet bestod av kun gitarister (unntaket er gitarkameratene), eller kun pianister. Slik er det også på arbeidsplassen. Et godt team er satt sammen av … Continued

Falle for meg.

En gitar har flere strenger, og et band har flere instrumenter. Det er samspillet som gir lydbildet. I de aller fleste tilfellene ville det blitt kjedelig om hele bandet bestod av kun gitarister (unntaket er gitarkameratene), eller kun pianister.

Slik er det også på arbeidsplassen. Et godt team er satt sammen av personer med ulike egenskaper. Det er ikke første gang Magne Kristiansen, Daglig leder i enerWE og Chul Christian Aamodt, Ansvarlig redaktør i enerWE har spilt sammen.

I perioden 2005 til 2012 jobbet vi sammen i Mintra Trainingportal, forteller Magne Kristiansen. Da var vi med på å bygge opp Trainingportal som bransjeportal for kurs i olje- og gassbransjen. Etter dette hadde vi et par år fra hverandre, men 1. mars fant vi sammen igjen. Vi er et veldig bra team, med ulike kvaliteter.

Da de to jobbet i Mintra Trainingportal, hadde de også litt ulike bi-prosjekter sammen.

Vi jobbet dengang med HMS-kampanjer for å redusere risikoen for fallende gjenstander. I Mintra Trainingportal laget vi både film og interaktive læreprogrammer innen dette temaet.

Jeg husker at vi på ungdomskolen hadde en kampanje mot narkotika, der sangen «Farvel Marita» til Hans Inge Fagervik ble brukt. Mange år etter husker jeg fortsatt denne sangteksten, og vi ønsket å spille videre på dette virkemidlet i en HMS-kampanje.

I 2008 spilte Magne Kristiansen og Chul Christian Aamodt inn en sang sammen. Ansvarlig redaktør spilte gitar og sang, mens Daglig leder spilte bassgitar og koret. Med seg på laget hadde de også Morten Solheim på tangenter og Vidar Furholt på trommer. Egil Fedøy hjalp til som produsent og bakmann.

Sangen handlet om fallende gjenstander, forteller Chul Christian Aamodt. Målet var å lage en sang som folk kunne høre på også utenfor HMS-møtet. På den måten kunne vi være med å skape en bevissthet rundt temaet, eller kanskje mer en underbevissthet.

Sangen fikk  oppmerksomhet da den ble gitt ut på CD, blant annet med omtale i Stavanger Aftenblad. I tillegg ble den fremført live på en av de største HMS-konferansene i oljebransjen.

Om sangen bidro til å redusere risikoen for fallende gjenstander er uvisst, men det var ihvertfall et forsøk på å tenke litt annerledes, sier Chul Christian Aamodt.

Vi ble aldri popstjerner, men når vi nå jobber sammen i TEAM enerWE, så er det en stor fordel at vi også har brukt tid sammen i studio, forteller Magne Kristiansen. Vi vet at vi både innen musikk og på jobb må spille på de instrumentene vi er best på. Vi skal ikke være like gode på like ting, men vi skal finne samspillet.

Sangen er tilgjengelig på både Spotify og WIMP. Dette var dagens funfact.

Det opplyses om at Mintra Trainingportal er Kunde av enerWE AS.