AAK, HMS Sverre Bersås Foto: enerWE

Alt for mange bruker utstyret feil

Lite kunnskap og dårlig bedriftskultur ligger bak mange alvorlige arbeidsulykker.

AAK Safety var på Bygg Reis Deg-messen for å demonstrere riktig bruk av sikkerhetsutstyr til arbeid i høyden. De har lenge hatt et tett samarbeid med Arbeidstilsynet, for å sikre at undervisning, kurs og utstyr er i tråd med lovverket.

Nøkkelen ligger i god bedriftskultur og mye trening

Bjørn Haagensli i AAK Safety mener ledelsen i små og store bedrifter må gå foran og vise vei.

– Dette dreier seg i stor grad om holdningsarbeid. Det er livsviktig at alle ledd i bedriften, særlig ledelsen legger til rette for en god bedriftskultur for bruk av sikkerhetsutstyr, slik at alle kommer hjem trygt til familiene sine hver eneste dag, sier Haagensli.

50 prosent av arbeidsulykker i bygg- og anleggsbransjen er fallulykker til lavere nivå. Anne Sørum i Arbeidstilsynet påpeker at dette er alt for høye tall, men at holdningen er i ferd med å endre seg.

Tre timers kurs er ikke nok

Idar Wallumrød i AAK Safety mener dette er ekstremt høye tall.

– Vi ser at det er alt for mange bruker utstyret feil, og at det er behov for mer kunnskap og kompetanse. Et tre til fire timers utstyrskurs holder ikke, og det tar tid å bygge opp gode vaner for sikkert arbeid i høyden, forteller Wallumrød.

Flere saker fra AAK her

Stikkord: , , ,

Denne artikkelen er skrevet av AAK Safety som er kunde av enerWE AS

AAK Safety

AAK Safety leverer personlig verneutstyr og faste systemer fra ledende og innovative produsenter, som ivaretar sikkerheten ved arbeid i høyden. Selskapet vektlegger sikkerhet, effektivitet og brukervennlighet for sine kunder. AAK Safety sine ansatte har inngående erfaring og vet å anbefale riktig utstyr til riktig utfordring.

AAK Safety har kurssentre på Åndalsnes, i Bergen og i Vestfold. Her er det realistiske konstruksjoner med mulighet for å simulere kursdeltakernes arbeidshverdag. Dersom det er mest hensiktsmessig for læringsutbyttet, så arrangerer vi også kurs ute hos kunde.

Les mer på www.aaksafety.no

Annonse
Ads banner