Bilde av mobil

50 selskap angrepet

Tidenes hackerangrep mot oljebransjen. Norsk olje- og energibransje er i disse dager utsatt for det mest omfattende hackerangrepet mot norske interesser noensinne, ifølge Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM). 50 bedrifter i oljebransjen er bekreftet angrepet og ytterligere 250 varsles nå av Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, som er nasjonal varslings- og koordineringsinstans for alvorlige dataangrep. Dette er det største hackerangrepet … Continued

Tidenes hackerangrep mot oljebransjen.

Norsk olje- og energibransje er i disse dager utsatt for det mest omfattende hackerangrepet mot norske interesser noensinne, ifølge Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM).

50 bedrifter i oljebransjen er bekreftet angrepet og ytterligere 250 varsles nå av Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, som er nasjonal varslings- og koordineringsinstans for alvorlige dataangrep. Dette er det største hackerangrepet mot norske interesser noensinne, skriver Dagens Næringsliv onsdag.

Vi har mottatt et varsel og rutinemessig sjekker vi våre systemer, sier Ørjan Heradstveit, pressetalsmann i Statoil.
NSM opplyser at angrepet ble varslet av «internasjonale kontakter». De har indisier på hvem som står bak, men vil ikke si noe om det offentlig.

Direktør for NSM, Kjetil Nilsen mener mange bedrifter ikke er klar over hvilke verdier de risikerer å miste.

Evnen til angrep er økende, og det er stor interesse for våre verdier. Vi lever i et samfunn som har mange verdier, sa han, like før den siste runden med angrep ble kjent.

©NTB

Les også: