Et erfarent trekløver

Nytt engineeringsmiljø skal kutte kost. I et marked preget av store nedskjæringer, åpner tre av bransjens mest erfarne personligheter et kosteffektivt norsk-estisk maritimt- og offshore engineeringmiljø. Diderik Schnitler, Harald Schioldborg jr. og Odd Wataker står i ledelsen for å bringe estiske tjenester til det nordiske offshore- og maritime markedet, gjennom SRC Groups etablering av datterselskapet … Continued

Nytt engineeringsmiljø skal kutte kost.

I et marked preget av store nedskjæringer, åpner tre av bransjens mest erfarne personligheter et kosteffektivt norsk-estisk maritimt- og offshore engineeringmiljø.

Diderik Schnitler, Harald Schioldborg jr. og Odd Wataker står i ledelsen for å bringe estiske tjenester til det nordiske offshore- og maritime markedet, gjennom SRC Groups etablering av datterselskapet SRC Nordic AS i Norge. Målet er å tilby ombygging-, reparasjons- og installasjonstjenester til to tredjedeler av norsk pris, men med samme høye kvalitet.

Jeg har vært mottaker av mange salgsforsøk fra leverandører med billig produksjon som de kaller «kvalitet», men linjene mellom leverandør og produksjon er sjeldent gode nok. Etter solide prosjektdemonstrasjoner fra SRC finner jeg det interessant å ta del i den videre satsingen i selskapene, sier påtroppende styreformann i SRC Diderik Schnitler.

Selskapet tilbyr alt fra prosjektledelse, ingeniørtjenester, design og utførelse.

SRC (Shipbuilding, Repairs and Conversion) som har spesialisert seg på skipsreparasjon og ombygging har eksistert i Estland siden 2001. Nå utvides tjenestene til det Skandinaviske markedet.

Selskapet skiller seg ut med en god bransjekunnskap og en gjennomarbeidet direktelinje til Estland. Dessuten er dette en naturlig port til ytterligere sterke resurser i det tidligere Sovjetunionen, sier Schnitler.

Harald Schioldborg jr., har en lang maritim bakgrunn, og var inntil nylig handelsråd ved Estlands Ambassade i Oslo:

En tidligere skepsis mot industriell kompetanse i Baltikum, har nå endret seg til ren nysgjerrighet. SRC ved mange prosjektgjennomføringer verden over, bevist at de representerer skikkethet, pålitelighet, ypperlig geografisk plassering, og den rette nordiske forretningskulturen som skal til for å tilby skipsservice til Skandinavia, sier Schioldborg jr.

Det norske selskapet ble etablert i 2014, og allerede merket seg en positiv respons fra det norske markedet.

Vi har arbeidet på norske prosjekter siden vi startet og har fått en god respons på vår forretningsmodell blant annet fra gasskiprederiet Solvang ASA. De har valgt oss som en varig samarbeidspartner, kan Schioldborg jr. fortelle.

Nylig påtroppede styreleder Diderik Schnitler har tidligere vært konsernsjef for Saga Petroleum, Kværner skipsbygging, og president i NHO. Han er i dag blant annet styreformann i Wilh. Wilhelmsen.

Jeg arbeider vanligvis for større selskaper enn SRC, men ble overbevist etter å ha sett selskapets ombygging av Silja Europa. Der mobiliserte og ledet de 850 mann på tid og kost i løpet av 57 dagers ombyggingsarbeid, forteller Schnitler.

Diderik Schnitler tiltrer som styreforman for SRC Nordic AS (Norge) og som Chairman of the supervisory board i SRC Group AS (Estland).