Arbeidsledighet var det beste som kunne skjedd denne gruppen

Det kan gjelde deg og. Etter at nedbemanningene i olja slo til med full kraft har det vokst frem en rekke nye gründerselskaper over det ganske land, og skal vi tro Innovasjon Norge har det utviklet seg en holdningsendring. Vinden har snudd Pål Kristian Haugetun er seniorrådgiver innen olje og gass i Innovasjon Norge Hordaland, … Continued

Det kan gjelde deg og.

Etter at nedbemanningene i olja slo til med full kraft har det vokst frem en rekke nye gründerselskaper over det ganske land, og skal vi tro Innovasjon Norge har det utviklet seg en holdningsendring.

Vinden har snudd

Pål Kristian Haugetun er seniorrådgiver innen olje og gass i Innovasjon Norge Hordaland, og han forteller at de som startet opp en bedrift innen oljesektoren for et år siden, så at de ett hovedproblem hvis de skulle klare å vokse på sikt.

– Hvor skulle de hente kvalifisert arbeidskraft fra? Få ingeniører og andre ansatte som kom fra veldig gode betingelser i oljebransjen hadde interesse av å bli med på en oppstart. Nå er dette mye mer attraktivt, og det er lettere å hente inn rett kompetanse med normale betingelser, sier Haugetun til enerWE.

Leverer smartere enn de store

Haugetun mener fordelen ved å starte opp i vanskelige tider er at de tvinges til å tenke smartere enn de store.

– Vi ser at de selskapene som vi er i kontakt med jobber mye smidigere enn de store, etablerte selskapene på markedet. Løsningene er allerede kostnadseffektive og smarte i bruk, og dette er selskaper som kan snu seg mye fortere etter markedet enn det de store klarer, sier seniorrådgiveren.

Gründere er gull, ikke gråstein

Tidligere har gründertilværelsen blitt forbundet med noe negativt og litt ”annerledes”, dette er i ferd med å snu.

– Vi merker at det å være gründer er mye mer positivt ladd nå enn det det var før. Det er en holdning som er endret i samfunnet – heldigvis, avslutter Haugetun.

I samme artikkelserie: Åtte tips og råd fra Innovasjon Norge – start opp noe eget!