Kongen åpnet biogassanlegg i Halden

Skal bruke bioavfall fra papirproduksjonen til å produsere fornybar energi.

Kong Harald foretok mandag den offisielle åpningen av biogassanlegget ved Norske Skog Saugbrugs i Halden.

Flere hundre skolebarn ønsket kong Harald varmt velkommen da han mandag kom til Norske Skog Saugbrugs i Halden for å åpne det nye biogassanlegget.

Kongen ble også ønsket velkommen av blant andre konsernsjef i Norske Skog, Sven Ombudstvedt og administrerende direktør ved Norske Skog Saugbrugs, Kjell Arve Kure.

Etter åpningsseremonien fikk kong Harald en omvisning i fabrikkanlegget, blant annet en tur i kontrollrommet, der han fikk ta en av maskinene i fabrikkhallen nærmere i øyesyn.

Norske Skog Saugbrugs har investert 150 millioner kroner i prosjektet. Anlegget er bygget i tilknytning til det eksisterende renseanlegget og vil bruke bioavfall fra papirproduksjonen til å produsere fornybar energi.

– Det er en stor dag både for Saugbrugs, Halden og for alle våre ansatte, sa konsernsjef i Norske Skog, Sven Ombudstvedt til Halden Arbeiderblad.

Han sier dette er en viktig del av selskapets vekststrategi innen andre områder enn papir.

– Vi har en ambisjon fram til 2020 om å gjøre cirka 25 prosent av vår inntjening fra andre ting, og dette er det første konkrete som kommer i gang, sier konsernsjefen.

(©NTB)