Statoil gjør oljefunn

La oss færra te Mexico. Statoil kunngjorde i dag at selskapet har gjort et oljefunn i Yeti-prospektet i lag av miocen alder i Mexicogolfen. Yeti-funnet utvider den påviste letemodellen i lag av miocen alder under saltlag sør og vest for Big Foot-feltet, sier Jez Averty, Statoils direktør for leting i Nord-Amerika. Vi analyserer nå informasjonen … Continued

La oss færra te Mexico.

Statoil kunngjorde i dag at selskapet har gjort et oljefunn i Yeti-prospektet i lag av miocen alder i Mexicogolfen.

Yeti-funnet utvider den påviste letemodellen i lag av miocen alder under saltlag sør og vest for Big Foot-feltet, sier Jez Averty, Statoils direktør for leting i Nord-Amerika.

Vi analyserer nå informasjonen for å fastslå størrelsen på funnet og vurdere framtidige avgrensningsmuligheter.

Yeti-funnet ble gjort i blokk 160 i lisensområdet Walker Ridge, og ligger om lag 15 kilometer sør for Big Foot-feltet og 11 kilometer fra Cascade-feltet. Dagens lisenseiere har fått tilgang til alle blokkene som utgjør Yeti-prospektet i løpet av de siste årene.

Yeti ble boret av Maersk Developer, som er en halvt nedsenkbar borerigg av sjette generasjon. Statoil melder at boringen av Yeti var blant de mest effektive brønnboringene som noen gang er gjennomført i Walker Ridge, med en progresjon på om lag 120 meter per dag. Riggen borer nå Statoils Thorvald-prospekt i blokk 814 i Mississippi Canyon.

Statoil er operatør på Yeti (50 prosent), og de andre rettighetshaverne er Anadarko (37,5 prosent) og Samson (12,5 prosent).