Utvikler nytt habitatsystem

Portabelt, fleksibelt og HMS-effektivt. Bilfinger Industrier har utviklet en ny løsning på overtrykkshabitat. Systemet skal, i følge Bilfinger, revolusjonere bransjen i form av at det er fleksibelt, portabelt, kostnadsbesparende og HMS-effektivt. I prinsippet har ikke habitatet utviklet seg i stor grad siden 1980-tallet. Habitatsystemet har vært bundet av fysiske restriksjoner. Vi kommer nå på markedet … Continued

Portabelt, fleksibelt og HMS-effektivt.

Bilfinger Industrier har utviklet en ny løsning på overtrykkshabitat. Systemet skal, i følge Bilfinger, revolusjonere bransjen i form av at det er fleksibelt, portabelt, kostnadsbesparende og HMS-effektivt.

I prinsippet har ikke habitatet utviklet seg i stor grad siden 1980-tallet. Habitatsystemet har vært bundet av fysiske restriksjoner. Vi kommer nå på markedet med et habitatsystem som er portabelt, fleksibelt, kostnadsbesparende og HMS-effektivt, sier Henning Stange, leder for den nyetablerte habitatavdelingen i Bilfinger Industrier, på selskapet sine nettsider.

Mindre strøm

Da det mest benyttede habitatsystemet får strøm fra en 230 volts kontrollenhet er Bilfingers nye system basert på trykkluft og batterier som kan drifte enheten på 24V. Vifteenheten bruker ca 5 timer til opplading som gir 11 timers drift.

Man kan operere med to vifteenheter, hvor én lader og én er i drift. Disse kan byttes med en enkel operasjon utført på få minutter. Vi kan også bestille solcellepanel til bruk i klassifisert sone som vil kunne opprettholde ladningen, forklarer Stange. Han understreker at Bilfingers nye habitatsystem også fungerer på den gamle 230V løsningen.

100 kg lettere

Den nye løsningen veier om lag 20 kg noe som gjør den 100 kg lettere enn andre løsninger. Systemet er med andre ord portabelt og fleksibelt.

Kontrollenheten kan med sine 20 kilo plasseres ved siden av habitatteltet i klassifisert sone. Grunnarbeid som kaldkutting, grinding, sliping og pinning kan utføres ved hjelp av trykkluft på batteridrift og helt uten tilknytting til 230V, sier Stange.

HMS-effektivt

Systemet skal, i følge Bilfinger, være enkelt og oversiktlig. Mindre tilleggsutstyr er med på å redusere HMS-risikoen betraktelig.

Systemet er enkelt samtidig som prosedyrer og krav til habitat tilfredsstilles, sier Stange.