Energi, Forskning og utvikling Redaksjonen Foto: Future Home

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /media/files/sites/spenstigweb.no/production/releases/20160504004023/web/app/themes/enerwe/templates/meta-entry.php on line 84

Selger før bjørn er skutt

Unge gründere gjør suksess.

Gründerne i Future Home vant nylig en gründerkonkurranse i Stavanger. Premien var NOK 100.000,-. Idéen er å tilby funksjonalitet for smarte hjem. Med smarte hjem kan man styre alt fra kaffetrakter og vaskemaskin til Sonor og lyspærer med enkle tastetrykk på mobiltelefonen.

Nå har de også hentet inn penger i en crowdfundingkampanje. I et intervju med enerWE® forteller Sigbjørn Groven at de har satt som mål å hente inn USD 200.000 i kampanjen.

Vi har til nå fått inn over 150.000 dollar i kampanjen, noe vi ikke kan se at noen andre bedrifter i Norge har oppnådd. Da med unntak av et par spillselskaper og filmer.

Vi er ikke snauere enn at vi satser på å nå de fastsatte 200 000 dollarene i kampanjen.

Det har vært vanskelig å forhåndsselge et produkt som ikke er på markedet enda, men Future Home har jobbet steinhardt med å få det til.

Som et lite gründerselskap kan vi jo ikke være redd for å gå utradisjonelle veier, og det å selge smarthuspakker for over USD 150.000 før vi leverer produktet synes vi er godt gjort.

Nå jobber de den siste uken for å få kampanjen helt i mål.

Fristen er tirsdag morgen 07:00, og det skal vi klare, avslutter han.

Om crowdfunding (fra wikipedia.no)

Folkefinanisering (engelsk: «crowdfunding») er når enkeltpersoner går sammen om å støtte et prosjekt, enten ved hjelp av penger eller andre ressurser. Det kan være enkeltmennesker eller organisasjoner som har tatt initiativ til prosjektet eller aksjonen, og oftest bruker de internett som kanal for å finne sympatisører som vil støtte seg.

Man kan søke støtte til mange forskjellige saker gjennom folkefinansiering, alt fra katastrofehjelp ved flom og jordskjelv, fans som finansierer sine favorittartister og kunstnere, til politiske kampanjer, turer for det lokale skolekorpset, oppstart av små bedrifter og produksjon av gratis software.

Interessen for folkefinansiering har økt etter at sosiale medier, nettsamfunn og betalingsteknologi har gjort det enklere å nå fram til potensielle tilhengergrupper og betaling kan skje sikkert og til en lav kostnad. I Norge arbeides det for tiden fra flere kanter med å bygge opp nettsteder som skal tilby de som driver med frivillig arbeid enkle løsninger for å folkefinansiere sine prosjekter, og gjøre det lettvint for folk å finne og gi til sine hjertesaker.

Folkefinansiering fremmer giverdemokrati ved å gjøre det lett for folk å støtte direkte akkurat de sakene de er opptatt av, samtidig som det blir enklere for små aktører å få støtte til sine prosjekter.

Se også videointervju om crowdfunding.


Notice: Uninitialized string offset: 0 in /media/files/sites/spenstigweb.no/production/releases/20160504004023/web/wp/wp-includes/query.php on line 3920
Annonse
Ads banner