Bilde av Ahlsand

Har investert nesten €500 mill.

Ser frem til å møtes i Stavanger. Torleif Ahlsand (bildet) er General Partner i Northzone, et investeringsselskap som siden oppstart i 1996 har investert omkring 500 milloner Euro i tidligfaseselskaper. Vi har gjort omkring 100 investeringer, og vi har nå 30 aktive selskap. Øvrige er solgt eller lagt ned, forteller han til enerWE.no. Stepstone, LastMinute.com, … Continued

Ser frem til å møtes i Stavanger.

Torleif Ahlsand (bildet) er General Partner i Northzone, et investeringsselskap som siden oppstart i 1996 har investert omkring 500 milloner Euro i tidligfaseselskaper.

Vi har gjort omkring 100 investeringer, og vi har nå 30 aktive selskap. Øvrige er solgt eller lagt ned, forteller han til enerWE.no.

Stepstone, LastMinute.com, NextGentel, Funcom og Spotify er selskap i Northzone sin portefølje.

Svenske Spotify sørger for musikk i de tusen hjem.

Vi er den eneste VC investoren i styret i Spotify, forteller Ahlsand. De svenske gründerne i Spotify er imponerende, og vår oppgave er mest å stille utfordrende spørsmål, og bidra til at de tenker enda mer offensivt og strategisk.

Northzone har til vanlig en horisont på mellom 5 og 10 år når de går inn i et selskap. De har fulgt Spotify siden 2008.

Norge er langt fremme innenfor teknologiklustere, forteller Ahlsand. Vi er blant annet sterke innen radiokommunikasjon, TV/broadcast og mobile tjenester. Det jeg savner mest blant norske gründere er enda sterkere kommersiell drivkraft og internasjonale ambisjoner. I tillegg tiltrekker oljebransjen seg mye kapital og kloke hoder, og det går dessverre utover teknologisektoren.

Ahlsand har et tydelig råd til gründere som har en god idé.

Det er kritisk å knytte til seg dyktige mennesker og sette sammen et team som både kan utfordre og utfylle kompetansen de selv har. Man må også knytte til seg rette investorer, rådgivere og strategiske partnere.

I september samles gründere og investorer på iPark NUTEK Startup Gathering. Her vil Ahlsand delta som foredragsholder.

Jeg synes alltid det er gøy å treffe offensive gründere med energi og driv. Jeg liker sparre med den type mennesker. Dessuten er det alltid hyggelig å være i Stavanger, avslutter han.