ABB jorda rundt

Starter historisk flyvning. Første etappe av verdens første jordomflyvning med solenergi er planlagt å starte natt til mandag, melder ABB. ABB er en av støttespillerne til Solar Impulse og mannskapet når det soldrevne flyet tar av fra Abu Dhabi etter planen kl 4.00 norsk tid, natt til mandag 9. mars 2015. I 2014, dannet ABB … Continued

Starter historisk flyvning.

Første etappe av verdens første jordomflyvning med solenergi er planlagt å starte natt til mandag, melder ABB.

ABB er en av støttespillerne til Solar Impulse og mannskapet når det soldrevne flyet tar av fra Abu Dhabi etter planen kl 4.00 norsk tid, natt til mandag 9. mars 2015.

I 2014, dannet ABB og Solar Impulse en allianse innenfor innovasjon og teknologi for å fremme en felles visjon om å redusere ressursforbruket og øke bruken av fornybar energi.

ABB er stolt av alliansen med Solar Impulse og av å være en del av den første flyvningen Jorden rundt, utelukkende med solenergi. ABB og Solar Impulse er lidenskapelige opptatt av å flytte grenser for teknologi og innovasjon for en bedre verden, sier Ulrich Spiesshofer, konsernsjef i ABB-gruppen.

Tre ABB-ingeniører har arbeidet sammen med Solar Impulse-temaet, og bidratt med ekspertise og erfaring. De har hjulpet til med å forbedre energieffektiviteten til solcellene og ladeelektronikken for flyets batterisystemer.

På flyets 35 000 km lange ferd vil pilotene Bertrand Piccard og Andre Borschberg bytte på å bemanne cockpiten på sin ferd østover fra Abu Dhabi. Solar Impulse stopper i følgende byer; Muskat, Oman, Ahmedabad og Varanasi i India, Chongqing og Nanjing i China, Hawaii, Phoenix og New York i USA, før det krysser Atlanteren på veien tilbake til Abu Dhabi, med forventet ankomst midt på sommeren.

Det mest krevende delen av reisen blir en non-stop tur på fem døgn over mye av Stillehavet, fra Kina til Hawaii. Flyet får kraft fra 17 248 solceller og vil stige til høyder mot 10 000 meter om dagen for fullading av batteriene og holde seg i luften hele natten ved hjelp av kraft fra batteriene.

ABBs entusiasme for Solar Impulse kommer ikke bare fra felles tro på innovasjon og teknologi, men også fra selskapets motto: «Power and productivity for a better world». Solar Impulses visjon speiler ABB aspirasjon om å effektivisere drift av anlegg og bygninger, redusere ressursbruk, tilrettelegge for bærekraftig transport og å øke integreringen av ren, fornybar energi.

Som en av verdens største produsenter av transformatorer, elektriske motorer og frekvensomformere, spiller ABB med sine produkter en signifikant rolle i energieffektivtet. Som et eksempel reduserte ABBs globalt installerte base av frekvensomformere for elektriske motorer strømforbruket med over 400 terawatt-timer (TWh) i 2013. Det tilsvarer årsforbruket til 37 millioner hjem i USA.

Som verdens nest største produsent av solarinvertere og en ledende leverandør til vindkraftindustrien, er ABB i front på på effektiv og pålitelig integrering av fornybar energi i strømforsyningen. ABB bidrar også til bygging av det mest omfattende nettverket av hurtigladere for biler i Europa og er en sentral utstyrsleverandør til verdens største nettverk av hurtigladere for biler i Kina.

Når vi snakker om ren teknologi, er det ikke en drøm, men virkelighet. ABB er å med på å bringe teknologien til markedet, og har allerede spart energi tilsvarende millioner av husholdninger, «sier Piccard, den sveitsiske flypioneren som var med på det første laget som kretset rundt jorden i en ballong i 1999.

Den andre piloten på Solar Impulse, Borschberg, sier at teknologien endrer seg mye raskere enn vi noensinne kunne ha forestilt oss.

Siden 2010 har styreleder Piccard og administrerende direktør Borschberg i Solar Impulse til sammen satt åtte internasjonale rekorder med et prototypefly som utelukkende er drevet med solenergi i Europe, Nord Afrika og USA, inkludert varighet, høyde og tilbakelagt distanse.

Besøk new.abb.com/betterworld for mer informasjon om ABBs allianse med Solar Impulse.