Essenticon_Dreamstime
Essenticon Thomas Meinich Andreassen Foto: Essenticon

Den sirkulære økonomi er her – vi må tilpasse oss

Julen og høytiden er bygd på lange tradisjoner – familie, juletre, mat og hygge står i fokus. Før pyntet vi juletreet lillejulaften, nå gjør vi det gjerne to uker tidligere. Og så river vi ned julepynten og kaster ut juletreet en av de første dagene i januar – «nå er det nok». Om 100 år er sikkert julefeiring enda mer ulik slik den er i dag. Vi tilpasser oss og endrer tradisjonen, helt naturlig.

Bli oppdatert! Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Innen bransjen for kjemikaliedokumentasjon og kjemikalielovgivning er vi inne i en tid hvor myndighetene de siste årene har introdusert mange nye gode, men strenge miljølover.

Industrien utfordres

Vi anvender kjemi slik at vi kan bevare og resirkulere materialets egenskaper over tid – det gir en økt positiv miljøeffekt og skaper en verdibesparelse. Farlige kjemikalier blir subsidiert med sunnere og mindre farlige kjemikalier. Alt blir en del av våre nye sirkulære økonomi, som igjen bygger på og inkluderer tidligere prinsipper og tilnærminger for å sikre bærekraftig økonomisk vekst.

Følg oss på Facebook

I den sirkulære økonomien vil det komme nye krav til marginer; Vi ønsker å resirkulere mer. Gjenbruke, splitte ned til molekylnivå for så å bygge dem opp igjen til helt nye produkter, uten å utvinne noe nytt fra moder jord. I en tidligere artikkel om fosfor finner man et eksempel på et kjemikalie vi må resirkulere for å skape ressursbalanse i fremtiden.

«Vi kan ikke løse våre problemer hvis vi tenker likt som når vi skapte dem» – Albert Einstein.

Stikkord: , , , ,

Denne artikkelen er skrevet av Essenticon som er kunde av enerWE AS

Essenticon

Essenticon AS er en ledende leverandør av programvare for kjemikaliestyring og dokumentasjon.

Vårt program SafeUse kombinerer smarte IT løsninger med ekspertise innen toksikologi og regelverk.

SafeUse er et elektronisk styringsverktøy som blant annet inkluderer stoffkartotek, enkel og utvidet risikovurdering og miljøregnskap.

Kundesegmentet dekker et stort spekter av selskaper, fra noen av verdens største oljeselskaper, offshore selskaper og farmasøytisk industri til fylkes kommuner og annen industri i og utenfor Norge.

Annonse
Ads banner