Torbjørn Steen Statkraft
Energi, Internasjonalt Kristine Kotte-Eriksen Foto: Statkraft

I Storbritannia er vindkraft lønnsomt

Statkraft bygger vindpark nær 600 millioner.

Statkraft bygger sin tredje vindpark i Skottland, og Andershaw Wind Farm i South Lanarkshire får 11 nye vindmøller.

– Vindparken vil produsere ca 110 GWh i et gjennomsnittlig år. Det tilsvarer strømforbruket i drøyt 20.000 britiske husstander, sier Torbjørn Steen, kommunikasjonssjef, Wind Power and Technologies i Statkraft til enerWE.

Dette tilsvarer igjen en samlet installert effekt på 36 MW. Prosjektet er det tredje Statkraft gjennomfører i Skottland, etter byggingen av Baillie Wind Farm i 2013 og Berry Burn Wind Farm i 2014.

Et av de få stedene det er lønnsomt å bygge ut 

– I Norden er det for tiden krevende markedsforhold med lave priser og det gjør det vanskelig å finne lønnsomhet i å bygge ut nye prosjekter i Norge og Sverige. I Storbritannia har vindkraft vist seg å være svært lønnsomt for Statkraft, sier Steen.

Skottland har gode vindforhold, robuste støtteordninger som gjør det lønnsomt å investere, og Statkraft har klart å finne gode prosjekter uten store konflikter med andre interesser der.

Fremover skal Statkraft konsentrere seg om å utvikle rollen som en ledende aktør innen offshore vindkraft i Nordsjøen, i tillegg til å utvikle mer vindkraft på land.

Vindkraft er og blir en viktig del av Statkrafts strategi

Den nye vindparken bygges sør i Skottland, 50 km sør for Glasgow. Byggearbeidene i vindparken blir påbegynt senere i måneden. 11 vindturbiner av typen Vestas V117, hver på 3,3 MW, vil bli montert neste sommer.

– Det er første gang Statkraft har valgt å benytte vindturbiner fra denne produsenten, som leverer svært moderne og avanserte turbiner, avslutter kommunikasjonssjefen.

Vindparken er planlagt ferdigstilt høsten 2016. Statkrafts investeringsramme for prosjektet er om lag 580 millioner kroner.

Stikkord: , , , ,

Annonse
Ads banner