I Storbritannia er vindkraft lønnsomt

Statkraft bygger vindpark nær 600 millioner. Statkraft bygger sin tredje vindpark i Skottland, og Andershaw Wind Farm i South Lanarkshire får 11 nye vindmøller. – Vindparken vil produsere ca 110 GWh i et gjennomsnittlig år. Det tilsvarer strømforbruket i drøyt 20.000 britiske husstander, sier Torbjørn Steen, kommunikasjonssjef, Wind Power and Technologies i Statkraft til enerWE. Dette tilsvarer igjen en … Continued

Statkraft bygger vindpark nær 600 millioner.

Statkraft bygger sin tredje vindpark i Skottland, og Andershaw Wind Farm i South Lanarkshire får 11 nye vindmøller.

– Vindparken vil produsere ca 110 GWh i et gjennomsnittlig år. Det tilsvarer strømforbruket i drøyt 20.000 britiske husstander, sier Torbjørn Steen, kommunikasjonssjef, Wind Power and Technologies i Statkraft til enerWE.

Dette tilsvarer igjen en samlet installert effekt på 36 MW. Prosjektet er det tredje Statkraft gjennomfører i Skottland, etter byggingen av Baillie Wind Farm i 2013 og Berry Burn Wind Farm i 2014.

Et av de få stedene det er lønnsomt å bygge ut 

– I Norden er det for tiden krevende markedsforhold med lave priser og det gjør det vanskelig å finne lønnsomhet i å bygge ut nye prosjekter i Norge og Sverige. I Storbritannia har vindkraft vist seg å være svært lønnsomt for Statkraft, sier Steen.

Skottland har gode vindforhold, robuste støtteordninger som gjør det lønnsomt å investere, og Statkraft har klart å finne gode prosjekter uten store konflikter med andre interesser der.

Fremover skal Statkraft konsentrere seg om å utvikle rollen som en ledende aktør innen offshore vindkraft i Nordsjøen, i tillegg til å utvikle mer vindkraft på land.

Vindkraft er og blir en viktig del av Statkrafts strategi

Den nye vindparken bygges sør i Skottland, 50 km sør for Glasgow. Byggearbeidene i vindparken blir påbegynt senere i måneden. 11 vindturbiner av typen Vestas V117, hver på 3,3 MW, vil bli montert neste sommer.

– Det er første gang Statkraft har valgt å benytte vindturbiner fra denne produsenten, som leverer svært moderne og avanserte turbiner, avslutter kommunikasjonssjefen.

Vindparken er planlagt ferdigstilt høsten 2016. Statkrafts investeringsramme for prosjektet er om lag 580 millioner kroner.