Bilde av Johan Sverdrup

NVE anbefaler Kårstø-kraft

Ledig kapasitet i dagens kraftnett Norges vassdrags- og energidirektorat anbefaler Olje- og energidepartementet å gi Statoil tillatelse til kraftforsyning av Johan Sverdrup fra Kårstø i Rogaland. Stortinget har vedtatt at alle de fire feltene på Utsira-høyden i Nordsjøen skal forsynes med kraft fra land innen 2022. Johan Sverdrup er det største feltet, mens de øvrige … Continued

Ledig kapasitet i dagens kraftnett

Norges vassdrags- og energidirektorat anbefaler Olje- og energidepartementet å gi Statoil tillatelse til kraftforsyning av Johan Sverdrup fra Kårstø i Rogaland.

Stortinget har vedtatt at alle de fire feltene på Utsira-høyden i Nordsjøen skal forsynes med kraft fra land innen 2022. Johan Sverdrup er det største feltet, mens de øvrige har fått navnene Gina Krog, Ivar Aasen og Edvard Grieg.

NVE mener det er ledig kapasitet i dagens kraftnett til å forsyne feltene med inntil 300 MW fra Kårstø, skriver NVE i en pressemelding fredag.

Plan for drift og utbygging (PUD) av Johan Sverdrup ble fredag overlevert til olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

Saken departementet legger fram for Stortinget må inneholde en plan som sikrer kraft fra land til hele Utsira-området innen 2022, understreker daglig leder Marius Holm i miljøorganisasjonen Zero.

Valg av elektrifiseringsløsning, tidsplan og kostnadsfordeling for elektrifiseringen må avklares i forbindelse med stortingsbehandlingen av utbyggingen av første byggetrinn i Sverdrup-feltet, sier han.