De riktige folkene i salen.

Vellykket elturné-start. Nesten 50 mennesker var til stede da ABB gjennomførte første konferanse på sin såkalte elektriske turné på Skagerak Arena i slutten av mars, melder selskapet. Vi er veldig fornøyde med oppmøtet og tilbakemeldingene. Det ble sånn vi håpet, men som vi kanskje ikke helt turte å drømme om, sier Stian Reite, smartgrid-ansvarlig i … Continued

Vellykket elturné-start.

Nesten 50 mennesker var til stede da ABB gjennomførte første konferanse på sin såkalte elektriske turné på Skagerak Arena i slutten av mars, melder selskapet.

Vi er veldig fornøyde med oppmøtet og tilbakemeldingene. Det ble sånn vi håpet, men som vi kanskje ikke helt turte å drømme om, sier Stian Reite, smartgrid-ansvarlig i ABB og leder for elturné-prosjektet.

På plass var politikere, næringsliv, miljøbevegelsen, akademia og andre viktige samfunnsaktører. Og det manglet ikke på engasjement når temaer som hurtiglading, elektriske busser og båter og landstrøm til skip i havn var på agendaen. Fremtidens byer er under press, og voksende befolkning og energibehov må balanseres mot helse og livskvalitet.

Dette var et veldig fint initiativ fra ABB. Det er viktig å synliggjøre hvilken kompetanse dere og andre selskaper sitter på, for det er ikke alltid så godt kjent. Men det får man god anledning til å lære mer om her, sier ordførerkandidat i Skien, Jan Terje Olsen (H).

Ideen til turneen oppstod i fjor høst da Zero utfordret næringslivet til å skape engasjement rundt det grønne skiftet.

Vi tror sånne møter kan få ting til å skje. Vi må samle folk som vil noe for å få til endring, og det har vi gjort her i dag. Det viktige nå er at det blir fulgt opp, sier Kari Asheim fra ZERO. I sitt innlegg sa hun at Grenland burde gå foran som en spydspiss på elektrisk mobilitet.

Tidligere ZERO-leder Einar Håndlykken, nå daglig leder i Odds BK, var på hjemmebane på mer enn én måte.

Skal en sånn samling være vellykket, er nøkkelen å ha de riktige folkene i salen. Det har man lykkes med her, og folk går herfra med ny kunnskap og inspirasjon, sier Håndlykken.

Intensjonen med rundreisen er at lokale beslutningstakere skal bli kjent med teknologien som finnes og minnes på at akkurat de spiller en viktig rolle for å få realisert fremtidens miljøvennlige samferdselsløsninger. Og politikerne er klare til å ta ansvar.

Ja, hvis du ikke er villig til å ta noen avgjørelser som kan koste noe politisk, så får vi det ikke til. Det er bra at noen kan piske oss politikere til å ta de rette avgjørelsene. Sånn sett tror jeg dette seminaret kan ha en effekt, sier Jan Terje Olsen.

Det er viktig å få de riktige folkene i tale, sier Einar Håndlykken, som var på hjemmebane i dobbel forstand.