Linda. Ørestrand
Linda Ørestrand Foto: enerWE

Slik genereres leads med SoMe

Hvordan få innhold i sosiale medier til å bli en generator for leads?

Ved å dele, så klart!

Sosiale medier kan generere leads som et lite maskineri, men kun dersom du vet hvordan du bruker dem. Kanalene er et god egnet sted til å få nye følgere, samt holde eksisterende følgere engasjert og informert frem til de er klare for kjøp.

Vi vet at i sosiale medier må innholdet være både engasjerende og interessant, og det er en kunst å få til dette 365 dager i året. Her er et par tips som kan hjelpe deg et lite stykke på veien:

Humoristisk innhold
De fleste selskaper og virksomheter kan finne noe å le av i sosiale medier. En velplassert spøk eller en vittig kommentar sørger for at folk husker navnet ditt og sannsynligheten for at de senere deler ditt innhold økes. Eks: Taco Bell, den amerikanske hurtigmatkjeden, er legendariske for sine hysteriske bilder og tweets. De er kjent for å tulle med kundene sine, og noen ganger tar de opp muntre diskusjoner med andre selskaper, som Old Spice. Sjekk ut Facebook-siden deres for inspirasjon.

Men husk; dere er ikke komikere, spøkene bør ikke være frekke eller potensielt støtende. Alle har selvsagt forskjellig humor, og ikke alle synes de samme tingene er morsomt. Det aller beste og mest sjarmerende er å by på seg selv.

“How to” -innhold
En av de største bruksområdene for sosiale medier er deling av informasjon. Som ekspert på ditt fagområde, har du mye kunnskap å dele med følgerne dine. Ved å dele innhold med verdi, blir følgerne mer mottagelige for resten av markedsføringsmiksen. Relevante fagartikler, e-bøker og videoer som forklarer en mye etterspurt problemstilling er gull verdt for målgruppen din. Du er eksperten, sørg for å del kunnskapen din! Tips: bruk bilder, og infografikk for å forklare poengene dine. Da blir det enklere å forstå, og enkelt å dele.

Inspirér og invitér til diskusjon.
Inspirerende innhold får folk til å engasjere seg. Legg ut artikler som er relevante for bransjen din, invitér til debatt og be følgerne dine dele sine erfaringer. Nøkkelen til inspirerende innhold er å tenke som mottakerne dine. Vær bevisst på hvem du snakker til; er det Olga 55 år fra Jessheim, eller Truls 25 på Grünerløkka. Lytt og lær hva målgruppen din er opptatt av.

Dialog, dialog, dialog.
Sosial medier har en naturlig oppbygging for dialog. Sørg for at du ikke bare publiserer, men også inviterer til dialog og responderer på forespørsler. Sett av tid og ressurser til å være tilstede på plattformene dine. Ubesvarte spørsmål fra potensielle kunder er siste sort! Takk de som tar seg tid til å dele noe på Facebook-veggen din og svar på kritikk eller kommentarer på en respektfull måte. I sosiale medier-historien har vi flere eksempler på ”dislike” som har blitt til ”likes”.

Markedsføring og reklameinnhold
Sosiale medier kan være et nyttig verktøy for markedsføring, og en egnet kanal for å promotere deg selv og dine produkter. Men for MYE markedsføring kan få følgerne dine til å snu ryggen til deg. Ingen ønsker å bli pitchet av en selger hver eneste dag, og la oss være realistiske: markedsføringsbudskap er vanligvis ikke de mest spennende tekstene. Kundene dine ønsker å lære noe nytt av deg og forventer at du kjenner deres behov.

Til slutt; Den viktige balansen

For å hjelpe deg å balansere innholdet ditt, ha en 80/20 regel.

  • 80% av innleggene, tweetsene og annet innhold, bør ikke ha kommersielt budskap.
  • De resterende 20 % kan være kampanjer og andre budskap.

Denne bloggposten er skrevet av Linda Ørestrand, Marketing Manager i analyseselskapet Meltwater. Det opplyses om at Meltwater er medlem i TEAM enerWE.

Denne artikkelen er skrevet av Meltwater som er kunde av enerWE AS

Meltwater

Medieanalyseselskapet Meltwater overvåker milliarder av redaksjonelle artikler, blogger og diskusjoner på sosiale medier, samt at de avdekker meningsbærere i din bransje.  

Media Intelligence-verktøyet gir deg innsikten du trenger fra utsiden av brannmuren. Slik kan du kontrollere merkevaren din, forstå konkurranse-situasjonen og holde deg oppdatert på trender i bransjen. 

Annonse
Ads banner